1. Hva er CinemaCon?

Vi har vært tilstede på verdens største kinokonferanse: CinemaCon i Las Vegas. 

Dette er utvilsomt det største man kan oppleve i kinobransjen. Konferansen avholdes årlig på Caesars Palace i Las Vegas - og ser bare ut til å bli større og større for hvert år. Det spares på ingen måte på kruttet når dette går av stabelen. Her leveres det på alle punkter; fra presentasjoner, lunsjer, middager, afterparty’s og messeområde. Dagene er fullsatte fra start til slutt. Inntrykkene er mange - og vanvittig store. 

I år spesielt var konferansen preget av sterk positivitet og pågangsmot fra alle hold. 

Å være tilstede på denne konferansen har vært utrolig inspirerende, motiverende og viktig for oss som kino. Som vi gleder oss over alt vi har i vente. 

Vi har fått presentasjoner av stjerner som; Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio, Orlando Bloom, Denzel Washington, Christopher Nolan, Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Ryan Gosling, Timothée Chalamet, Rihanna og selveste Oprah! Bare for å nevne noen. 

Vesentlig på CinemaCon (og majoriteten av kino-relaterte sammenkomster forøvrig) er at filmbyråene presenterer sine kommende filmer for året - og om vi er ekstra heldige; noen for de kommende årene. Som regel får vi også et lite innblikk i markedsplanene rundt filmene. 

På CinemaCon presenteres dette med stor P og understrek. Her får vi første innblikk i bransje-hemmeligheter - som regel presenteres dette til offentligheten kort tid etter det er annonsert på CinemaCon. 

Vi får eksklusive utvidede filmklipp, premiere på never-before-seen trailere, markedsplaner, personlige videohilsener fra skuespillere som ikke har anledning til å møte opp - og videre et stjernelag av skuespillere, regissører og produsenter som kommer for å presentere sine filmer til bransjen. 

I år sparte de på ingen måte på kruttet - og publikum lot seg imponere stort etterhvert som den ene stjernen større enn den andre entret scenen gjennom presentasjonene. 

Disse presentasjonene tar plass inne i selve “The Colosseum” på Caesars Palace. 

Her oppsummerer vi høydepunktene dag for dag! 

Dag 1:

Vi startet dagen med velkomst-lunsj som gikk over i inspirerende foredrag, etterfulgt av panelsamtaler mellom viktige personer i bransjen. 

Temaene for første dag var: 

  • “Movie Theaters Aren’t Going Anywhere” 
  • “National Cinema Day: A Global Event” 

Første filmpresentasjon ut for i år var fra filmbyrået Sony Pictures Entertainment. 

Sonys stjernespekkede presentasjon, gav oss eksklusive klipp og sneakpeeks, i tillegg til helt nye trailere. 

- Glen Powell og Sydney Sweeney kom rett fra innspilling i Sydney og presenterte sin kommende rom-com “Anyone But You”

JA: vi var der når ryktene begynte å svirre om en romanse mellom de to hovedrolleinnehaverne. Uansett om det er tilfellet eller ikke: TAKK castingansvarlig for at vi får disse to i en rom-com! 

-Jennifer Lawrence og regissør Gene Stupnitsky var der for å snakke om “No Hard Feelings”. Bare å glede seg!

-Orlando Bloom og David Harbour var der å presenterte “Gran Turismo”. Basert på en sann historie! 

-Denzel Washington mottok CinemaCon’s “Lifetime Achievement Award” til stående applaus. Videre hadde han med seg Dakota Fanning og Antoine Fuqua for å presentere The Equalizer 3. 

-Paul Dano var der sammen med produsent Craig Gillespie for å presenterte “Dumb Money”

- Vi fikk 14 minutter usette klipp fra den kommende “Spider-man Across the Spider-Verse”, presentert til oss av Hailee Steinfeld, Issa Rae og Shameik Alti Moore

- Vi fikk videohilsen fra Will Smith og Martin Lawrence som presenterte Badboys 4

- Videohilsen fra castet i Ghostbusters 

- Never-before-seen klipp fra Kraven The Hunter, med videohilsen fra Aaron Taylor-Johnson. 

Direkte etter presentasjonen var det åpningsfest med middag på selveste Omnia, sponset av Dolby. 

Det er totalt mobilforbud under alle presentasjonene. Alle bildene merket med "CinemaCon" i denne artikkelen er lånt av CinemaCon sin offisielle Instagram. 

 

I neste blogginnlegg forteller vi hvorfor Ryan Gosling var på scenen hele to ganger, om da vi var på talkshow med Oprah (OK; det nærmeste vi kommer et talkshow med Oprah, i alle fall), om da en av oss ble noe uvented starstrucked - og deretter skremt til tårer inne i Colosseum. Dont miss out! 

Publisert
04. mai 2023
Skrevet av
Benedikte Schuitema